MERCUN dan KITA....


Salam Syawal, bertemu hari ini...semoga Aidilfitri masih lagi meriah buat kawan kawan. ingin aku berkongsi perkara menarik di BSB...mercun...!
jika di tempat kita mercun dan permainannya di larang sama sekali, namun keadaan berbeza di BSB. hampir ke semua pusat perniagaan yang dikunjungi menjual mercun bukan sekadar mercun hari raya malah mercun merdeka yang berbunga bunga tu pun ada...hullawe..

pun demikian, menariknya daripada sumber kenalan di sini, tiada satu pun kes kemalangan mahupun kecelakaan akibat mercun di BSB. biarpun kenyataan daripada pihak berkuasa tempatan mercun hanya boleh dimainkan di kawasan kediaman peribadi...


sehingga kini kecelakaan kes melibatkan mercun sering terpampang di dada akhbar di tempat kita. adakah ini akan berterusan setiap kali menjelang aidilfitri...? apakah sinonimnya mercun dengan hari raya..? bagi aku.. ada mercun mahupun tiada mercun tiada kaitannya dengan hari raya...pun begitu semuanya terserah anda.
mercun merah ni aku pernah main waktu sekolah rendah dulu..namun waktu itu larangan bermain mercun belum berkuatkuasa di tempat kita.. dan kes kecelakaan juga tidak semeriah seperti hari ini...apapun tepuk dada tanya selera... ikut undang undang larangan mercun di tempat kita insyaAllah hidup sempurna..mau main juga.. datang BSB kita main mercun sama sama... ada mercun tak de mercun sama je raya...aku terkejut mercun ni nama 'othman'...  :)
Selamat Hari Raya Aidilfitri mulia.. mau main mercun meh datang sini le.. macam macam mercun ada.. :)

8 comments:

 1. jap gi aku turunnn tau le othman tu aku kejerkan hehehe

  ReplyDelete
 2. hehehehe... merdeka tu mie.. mercun tu.. berbunga bunga api die...

  ReplyDelete
 3. zam,sini tkde reverse engineering cam kat kite..kt kite bunga api biasa modified buat bom..taram bunga api lam besi paip..sini sume stock standard..hhahaha

  ReplyDelete
 4. hehe..betul tu ziz.. gile beso mercun sini.. hehehe..tapi semua ok. :)

  ReplyDelete
 5. alo BSB tu dekat mane?dr td ak pikir..
  itu kedai ada lagi ka jual ini tahun?

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails